Comunitatea Slow Food Buzău Land reunește fermieri, producători de alimente, pensiuni agroturistice, restaurante și iubitori de hrană sănătoasă și sustenabilă. Comunitatea este acreditată oficial și face parte din rețeaua internațională Slow Food – o organizație internațională eco-gastronomică non-profit, cu peste 100.000 de membri în întreaga lume.

Comunitatea Slow Food Buzău Land are ca idee de bază crearea unei platforme de promovare a producției artizanale, la scară mică, de alimente de calitate în județul Buzău.

Obiectivele acestei platforme sunt:

  • Promovarea județului Buzău ca destinație culinară sustenabilă

  • Generarea de noi oportunități de venit prin includerea alimentelor locale și artizanale în lanțul valoric al turismului

  • Îmbunătățirea calității alimentelor și a sustenabilității producției alimentare în județul Buzău

Comunitatea Slow Food Buzău Land a fost înființată în iulie 2022 și reunește în prezent peste 20 de membri. Inițiativa este non-profit și este deschisă tuturor persoanelor interesate de Slow Food. Cu toate acestea, pentru promovarea produselor și serviciilor Slow Food, companiile și întreprinderile individuale trebuie să îndeplinească criterii minime în conformitate cu principiile Slow Food.

Mai multe inițiative sunt deja implementate cu succes (de exemplu Lădița Buzăul Artizanal) sau se află în faza de planificare (de exemplu Food & Gourmet Hub, Local Food Map). Vă rugăm să ne contactați dacă sunteți interesat să vă alăturați sau să susțineți inițiativa noastră!