Vă invităm să participați la PIAȚA ARTIZANILOR – Slow Food & Gourmet Hub Buzău în perioada 12-13 octombrie 2024, un eveniment în Geoparcul Global UNESCO Ținutul Buzăului – un concept inovator ce aduce consumatorii mai aproape de fermierii și producătorii de alimente sustenabile.
De ce să fii expozant la Piața Artizanilor?
Concept inovator: Conceptul este o combinație între vizite turistice, cumpărături sustenabile și oferta culinară, oferind o experiență pentru întreaga familie
Locație strategică: Piața Artizanilor este situată în comuna Berca, la intrarea în Geoparcul Global UNESCO Ținutul Buzăului, pe drumul spre Vulcanii Noroioși, unul dintre cele mai vizitate locuri din Muntenia (1.000-1.500 de vizitatori pe weekend, majoritatea din București, Galați, Brăila și Constanța)
Vizibilitate ridicată: Expunere ridicată a expozanților prin parteneriate media, expunere în social media (>250.000 vizualizări Facebook la prima ediție) prin intermediul Comunității Slow Food Buzău (una dintre cele mai mari comunități Slow Food din România, integrată în rețeaua internațională Slow Food) și parteneriat cu Geoparcul Global UNESCO Ținutul Buzăului
Mix de produse sustenabile: Atenție ridicată la selecția de produse de înaltă calitate și/sau artizanale, adresându-se consumatorilor interesați de consumul gourmet și sustenabil
Costuri: Chirie competitivă și reducere pentru early booking pentru primele evenimente
Criterii de participare:
Pentru fermele de legume/fructe/culturi:
Abordare durabilă a agriculturii (utilizarea îngrășămintelor naturale pentru soluri mai sănătoase, irigare adecvată și rotația culturilor; neutilizarea îngrășămintelor chimice/sintetice, a pesticidelor și a stimulatorilor de creștere modificați genetic).
Pentru fermele de animale și de produse lactate:
Exploatare prietenoasă cu animalele (Asigurarea pășunatului în aer liber pentru o bună parte a anului și ori de câte ori vremea permite; Asigurarea unui adăpost adecvat, amplu și confortabil, fără cuști mici).
Fără hormoni și antibiotice (utilizarea antibioticelor doar atunci când este absolut necesar)
Pentru producătorii de alimente și băuturi artizanale:
Principiul de bază al afacerii este calitatea și durabilitatea alimentelor, nu cantitatea (de exemplu, fără produse modificate genetic, foie gras, alimente ultraprocesate etc.).
Majoritatea ingredientelor (min. 50%) provin din România, o parte substanțială (min. 1/3) din ingrediente provin din producția locală și naturală (nu mai mult de 50 km de la locul de producție). Producătorii care utilizează carnea ca ingredient (a se vedea condițiile pentru carne de mai sus)
Producătorul nu utilizează aditivi artificiali în producția de alimente
Produsele nu trebuie să fie neapărat alimente tradiționale sau autohtone, dar trebuie să aibă o legătură clară cu o comunitate locală.
Pentru producătorii de vinuri:
Minimum un produs/ soi trebuie sa fie produs în mod natural/ ecologic
Pentru zona gourmet/street food/food truck, etc.:
Minim 50% din ingrediente trebuie să provină din ferme mici sau producători locali, conform condițiilor de mai sus
Preinregistrare/ Cerere de oferta
Vă rugăm să rețineți că avem o cerere mare și un număr limitat de locuri disponibile. Principala noastră prioritate este de a oferi un mix interesant de produse și de a prezenta producători care îndeplinesc criteriile minime.