Rețeaua „Farm-to-Table” Buzău

Conectarea fermelor locale și a restaurantelor

Slow Food Buzău anunță lansarea „Rețelei Farm-to-Table Buzău”, o inițiativă inovatoare care își propune să transforme Buzăul într-o regiune culinară de top pentru gastronomia locală și de sezon din România.

Ce este Farm-to-Table?

Conceptul „de la fermă pe masă” constă în aducerea produselor proaspete, cultivate la nivel local, direct de la fermă și expunerea lor într-o experiență culinară. Această abordare asigură cele mai proaspete alimente, sprijină agricultura locală și promovează practici de masă sustenabile.

Obiective:

 • Promovarea Buzăului ca destinație de top pentru experiențe culinare autentice, de proveniență locală.
 • Crearea unui ecosistem durabil care să aducă beneficii atât fermierilor locali, cât și întreprinderilor din domeniul alimentar.
 • Atragerea turiștilor care caută experiențe culinare autentice, cu produse proaspete de la fermă.

Cum funcționează:

 • Fermieri: Fermierii locali se pot alătura rețelei noastre pentru a avea acces direct la restaurantele și pensiunile care caută produse proaspete și locale.
 • Restaurante, pensiuni , puncte gastronomice: Întreprinderile pot participa pentru a primi o aprovizionare constantă cu ingrediente locale de înaltă calitate, îmbunătățind astfel oferta de meniuri.
 • Potrivirea cererii și ofertei: Slow Food Buzău va lucra în mod activ pentru a corela oferta de produse proaspete de la fermierii locali cu cererea din partea restaurantelor și a pensiunilor. Acest lucru asigură o legătură perfectă între producători și consumatori.
 • Livrare din ușă în ușă: Facilităm livrarea din ușă în ușă, asigurându-ne că cele mai proaspete ingrediente locale ajung rapid și eficient la unitățile de alimentație publică.
 • Utilizarea tehnologiei: Rețeaua intenționează să utilizeze aplicații speciale pentru o coordonare și o comunicare eficientă. Aceasta include plasarea comenzilor și programarea livrărilor, simplificând procesul de la fermă pe masă pentru toate părțile implicate.

Condiții:

 • Fermieri: Trebuie să adere la practici agricole durabile, inclusiv să nu folosească pesticide dăunătoare și să trateze animalele în mod etic. Înregistrarea de bază ca producători necesară (pentru a emite facturi sau chitanțe).
 • Restaurante, pensiuni și puncte gastronomice: Trebuie să creeze meniuri speciale (suplimentare) cu ingrediente 100 % locale și să se angajeze să promoveze principiile „de la fermă pe masă” și Slow Food.

Costuri:

 • Faza inițială de testare: În timpul fazei de testare, participarea la rețea va fi gratuită. Acest lucru ne permite să ne perfecționăm procesele și să asigurăm beneficii maxime pentru toți membrii.
 • Faza post-test: După faza de testare, vom implementa o structură de taxe anuale sau comisioane pentru a susține automat rețeaua. Această abordare va asigura viabilitatea și succesul pe termen lung al Rețelei Farm-to-Table Buzău.

Vino alături de noi pentru a oferi o experiență culinară autentică, bazată pe tradiția și aromele locale!

Pentru înregistrare, completează formularul de mai jos: