Melinis: Îmbinarea naturii și a tehnologiei la Buzău

IÎn Valea Nișcovului, o zonă frumos ferită de poluarea urbană din apropierea orașului Buzău, se află atelierele inovatoare Melinis. Aici, un amestec unic de tradiție și tehnologie creează o nouă experiență gastronomică care aduce la masă esența pură a naturii.

Melinis s-a născut din sinergia a trei oameni de știință: Daciana Tarași, fizician cu o pregătire profesională diversă, Marieta Iorga, inginer, și un Constantin Pascu, chimist inventator. Expertiza și dedicarea lor combinată au culminat cu crearea Melinis, un produs care combină armonios mierea cu fructele, trandafirii sau superalimentele.

Tehnologie inovatoare la temperaturi scăzute

În centrul producției Melinis se află o tehnologie inovatoare care procesează fructele și petalele de trandafir la temperaturi sub 35˚C. Această metodă asigură conservarea componentelor naturale, a texturii și a aromei ingredientelor, oferind produse bogate în compuși naturali valoroși și beneficii pentru sănătate. Accentul principal este pus pe utilizarea unor superfructe precum cătină de mare, fructe de goji, afine, mure și zmeură, cunoscute pentru proprietățile lor de promovare a sănătății.

O fuziune de ingrediente locale

Produsele Melinis, care folosesc în principal miere de salcâm, sunt o dovadă a aprovizionării locale și a sustenabilității. Ingredientele sunt selectate cu grijă din zonele înconjurătoare, asigurând prospețimea și calitatea. Trandafirii sunt culeși din grădinile lor, iar fructele sunt obținute în funcție de sezon de la producători locali. Trecerea la utilizarea exclusivă a mierii certificate ecologic garantează și mai mult calitatea produselor lor.

Facilități și procese de producție Călătoria Melinis a început în urmă cu un deceniu, într-un mic atelier care s-a extins acum într-o instalație ultramodernă de 330 de metri pătrați. Aici, fructele sunt curățate, porționate și amestecate cu miere cu ajutorul unor echipamente specializate, inclusiv omogenizatoare și mașini de dozare. În ciuda avansului tehnologic, o parte semnificativă a lucrărilor este realizată meticulos de mână, reflectând angajamentul lor față de măiestrie.

Melinis: Un brand românesc cu un etos durabil:

Melinis se mândrește cu un brand 100% românesc, promovând practici sustenabile și sprijinind dezvoltarea comunităților locale. Prelucrarea fructelor naturale și a petalelor de trandafir se face în așa fel încât proprietățile lor naturale să fie păstrate. Prelucrarea specială asigură păstrarea aromei rafinate, care a devenit semnul distinctiv al produselor Melinis.

Melinis este mai mult decât un simplu produs; este o fuziune între natură, tradiție și tehnologie modernă. Situat în Buzău, Melinis stabilește un nou standard în industria alimentară, demonstrând că metodele inovatoare pot coexista cu practicile tradiționale pentru a crea produse care nu sunt doar delicioase, ci și benefice pentru sănătate.

Melinis este, de asemenea, un promotor Slow Food. Informații detaliate despre ei și produsele lor pot fi găsite pe site-ul lor oficial: Site-ul Melinis.