Start-up-ul anului 2023: Afacerea de pâine cu aluat natural a Luminiței din Buzău

Luminița, din Maracineni, județul Buzău, a pornit o afacere inedită de panificație axată pe pâine cu aluat acrișor. Călătoria ei a început din cauza unei intoleranțe la gluten, care a determinat-o să experimenteze diverse tehnici de fabricare a pâinii.

Călătoria cu aluat de secară a Luminiței

Incapabilă să consume pâine cumpărată din magazine, Luminița a explorat alternative. În timpul pandemiei, a început cu pâine albă, folosind o mașină de făcut pâine. La începutul anului 2023, a descoperit aluatul acrișor și proprietățile sale benefice, inclusiv modul în care procesul natural de fermentare dezactivează proteinele de gluten. Procesul de preparare a aluatului acrișor, care pornește de la un starter făcut în casă, necesită un proces meticulos care poate dura peste 24 de ore, numai frământarea durând până la 7 ore.

Inovație în panificație

Brutăria Luminița oferă o gamă variată de produse, de la clasicul aluat acrișor până la arome inovatoare, folosind diferite condimente și ingrediente. Angajamentul ei pentru calitate și ingrediente naturale a făcut din brutăria ei un favorit local și un model pentru practicile alimentare durabile și conștiente de sănătate. Pasiunea Luminiței pentru panificație și abordarea inovatoare a pâinii cu aluat acrișor, care se adresează celor cu restricții alimentare, au făcut din afacerea ei start-up-ul anului în Buzău.

O puteți urmări îndeaproape : Pâine de aluat Bz .